Det lilla extra


»Årets bästa! Ibland står det still i hjärnan när man ska bjuda på fest. Man kanske har något favoritrecept, eller hittat ett enstaka någonstand - men hela middagen vill inte infinna sig. Här har du lösningen! En perfekt, utsökt och vacker bok där alla recept man inte visste att man ville ha finns [...] Festböckernas drottning!«
ELLE mat & vin

Malin Landqvist har tillsammans med fotografen Lina Eriksson skapat en bok om det som gör att vi känner oss extra välkomna på festen och hur vi får maten att smaka som allra godast. Det här är boken som ger inspiration för både det stora buffébordet och mindre tillställningar, mingel och familjefester. En kokbok full med enkla recept på allt från drinkar, småplock och läckra rätter till buffén och oemotståndliga desserter. Det lilla extra kan handla om att tillsätta en blommig isbit i bålen, kanske tillföra en modern smaksättare till en delikat snitt eller att göra en nytolkning av klassiker som potatissallad och paj. Vi får också tips på kreativa lösningar till dukning och hur man lägger upp maten snyggt och välkomnande. Varför inte fixa en snabb och festlig dessert helt enkelt genom att toppa färska bär med lite mousserande vin - allt för att skapa det där lilla extra!

Malin Landqvist har i många år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket, bland annat i succéserien En god jul, En god sommar och En god höst, och senast i den prisbelönta Svenska kakor och desserter.

Lina Eriksson är en av våra mest väletablerade matfotografer, med ett flertal böcker som exempelvis Paolo Robertos Mina fastrars mat och många matreportage i våra främsta mattidningar i bagaget.

      
Författare: Malin LandqvistUtgivningsdatum: 2012-08-22
ISBN: 9789171262554Formgivning: Patric Leo
Bandtyp: InbundenFormat: 204 x 258
      
Andra böcker av Malin Landqvist

Swedish Cookies and Desserts

Writer Malin Landqvist and photographer Joel Wåreus have produced an irresistible book on Swedish dessert...

» Läs mer

Svenska kakor

»Härlig bakbok! Fylld med ljuvliga recept som täcker in hela årets alla kalas« Göteborgs-Posten»Denna bok är...

» Läs mer

En God Jul

Julen är en högtid som präglas av samvaro och god mat. Men måste julbordet se ut som det alltid har gjort?...

» Läs mer

Format - Kokboken

Format blev på tre år en av Stockholms populäraste restauranger. Krögarna Malin Landqvist och Lotta Seipel...

» Läs mer

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret