Svenska kakor

Joel Wåreus, Malin Landqvist

Utgivningsdatum: 2011-04-04

»Härlig bakbok! Fylld med ljuvliga recept som täcker in hela årets alla kalas« Göteborgs-Posten»Denna bok är en av dem jag skulle ta med mig om jag skulle flytta utomlands. Det är också en bok förkakmonster och om man inte redan är det vill man gärna bli det« FINE DININGMalin Landqvist har tillsammans med fotografen Joel Wåreus skapat en oemotståndlig bok om Svenska kakor och desserter. I boken finns klassiker från de fyra årstiderna, som vårens semlor och påsktårta, en härligt somrig jordgubbstårta och bäriga desserter, höstens ugnsbakade kaneläpplen och julens pepparkaksbak och saffransbullar. Det här är en kokbok full med enkla recept, men vi får också lära oss hur man lyckas med mer avancerade bakverk som wienerbröd, chokladbiskvier och prinsesstårta. Som alltid tillför Malin Landqvist gärna någon modern smaksättare och ger tips på nya tolkningar av klassiska recept. Hon vill också berika det svenska med modernare invandrade klassiker som brownies och cheesecake. Boken finns även i en engelsk utgåva, Swedish cookies and desserts, och blir perfekt att ta med till utländska vänner – för vem kan motstå äppelsmulpaj med lingonprickar eller självklart – sju sorters kakor!Malin Landqvist har i många år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket, bland annat i succéserien En god jul, En god sommar och En god höst, och nu senast i den stora boksatsningen i samarbete med Expressen och Allt om mat där hon medverkat i redaktionen och skrivit recepten till flera av böckerna. Joel Wåreus är en av våra mest väletablerade matfotografer, med flera böcker och många matreportage i bagaget.
Sagt om Svenska kakor och desserter»Svenska kakor är godast«TV4 recept.nu »en ljuvlig bakbok« Ljuvligt hemma »En underbar nyhet till kokbokshyllan [...] inte bara vacker att bläddra i utan även sprängfylld med goda och inspirerande recept« Mamma Mat»gamla favoriter i ny tappning«Vin&Bar; Journalen
»full av snabba och enkla recept«www.tcbloggen.se »Kakor för hela året«www.ikon1931.se »På spaning efter sju sorters kakor [...] Härlig läsning och vackra bilder«www.vastsverige.com »Kul bok som sevärdheter som nästan ingen vill se [...] den perfekta partyboken och gå bortpresenten«www.fria.nu

Detaljerad fakta

Genre: Mat & dryck Fotograf: Joel Wåreus Formgivare: Victoria K Bergmark Thema-kod: Kokböcker Mått: 207 x 245 x 20 mm Vikt: 781 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789171262141 (2011-04-04)

Fler böcker av författaren

Svenska kakor

Joel Wåreus, Malin Landqvist

Utgivningsdatum: 2011-04-04

»Härlig bakbok! Fylld med ljuvliga recept som täcker in hela årets alla kalas« Göteborgs-Posten»Denna bok är en av dem jag skulle ta med mig om jag skulle flytta utomlands. Det är också en bok förkakmonster och om man inte redan är det vill man gärna bli det« FINE DININGMalin Landqvist har tillsammans med fotografen Joel Wåreus skapat en oemotståndlig bok om Svenska kakor och desserter. I boken finns klassiker från de fyra årstiderna, som vårens semlor och påsktårta, en härligt somrig jordgubbstårta och bäriga desserter, höstens ugnsbakade kaneläpplen och julens pepparkaksbak och saffransbullar. Det här är en kokbok full med enkla recept, men vi får också lära oss hur man lyckas med mer avancerade bakverk som wienerbröd, chokladbiskvier och prinsesstårta. Som alltid tillför Malin Landqvist gärna någon modern smaksättare och ger tips på nya tolkningar av klassiska recept. Hon vill också berika det svenska med modernare invandrade klassiker som brownies och cheesecake. Boken finns även i en engelsk utgåva, Swedish cookies and desserts, och blir perfekt att ta med till utländska vänner – för vem kan motstå äppelsmulpaj med lingonprickar eller självklart – sju sorters kakor!Malin Landqvist har i många år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket, bland annat i succéserien En god jul, En god sommar och En god höst, och nu senast i den stora boksatsningen i samarbete med Expressen och Allt om mat där hon medverkat i redaktionen och skrivit recepten till flera av böckerna. Joel Wåreus är en av våra mest väletablerade matfotografer, med flera böcker och många matreportage i bagaget.
Sagt om Svenska kakor och desserter»Svenska kakor är godast«TV4 recept.nu »en ljuvlig bakbok« Ljuvligt hemma »En underbar nyhet till kokbokshyllan [...] inte bara vacker att bläddra i utan även sprängfylld med goda och inspirerande recept« Mamma Mat»gamla favoriter i ny tappning«Vin&Bar; Journalen
»full av snabba och enkla recept«www.tcbloggen.se »Kakor för hela året«www.ikon1931.se »På spaning efter sju sorters kakor [...] Härlig läsning och vackra bilder«www.vastsverige.com »Kul bok som sevärdheter som nästan ingen vill se [...] den perfekta partyboken och gå bortpresenten«www.fria.nu

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Genre: Mat & dryck Fotograf: Joel Wåreus Formgivare: Victoria K Bergmark Thema-kod: Kokböcker Mått: 207 x 245 x 20 mm Vikt: 781 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789171262141 (2011-04-04)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker, författare och fotografer