Swedish Cookies and Desserts


Writer Malin Landqvist and photographer Joel Wåreus have produced an irresistible book on Swedish dessert traditions. You’ll find classics from the four seasons, including semlor, a delectable springtime treat of whipped cream and almond paste on a light wheat roll, Easter cake, a deliciously summery strawberry cake and several other berry-based desserts, baked cinnamon apples for the autumn and, for Christmastime, ginger snaps and saffron buns. It’s a cookbook full of simple recipes, but we also learn to whip up more advanced pastries like Danish weinerbröd, chocolate biskvier made with almonds and butter cream, and princess cake.

As in her earlier cookbooks, Landqvist adds some modern flavours while providing tips on new interpretations of classic recipes. And she aims to enrich the Swedish food experience with imported favourites like brownies and cheesecake. Swedish Cookies and Desserts is an ideal gift for our foreign friends — because no one can resist apple crumb pie with lingonberry dots or the traditional seven kinds of cookies!

For many years, Malin Landqvist has devoted herself to the renewal of classic Swedish cuisine, including the bestselling series En god sommar, En god jul and En god höst, and most recently a major book project in cooperation with the Expressen newspaper and Sweden’s leading food and drink magazine, Allt om mat, where she is a member of the editorial staff and has composed numerous recipes. She is also a regular food writer in the monthly magazine Vi.

Joel Wåreus is one of Sweden’s most established food photographers, with several books and many published articles to his credit.

      
Författare: Malin Landqvist & Joel WåreusUtgivningsdatum: 2011-04-04
ISBN: 9789171262158Genre: Mat och dryck
Översättare: Kim LoughranFormgivning: Victoria K Bergmark
Foto: Joel WåreusBandtyp: Inbunden
Format: 208 x 246   
Andra böcker av Malin Landqvist och Joel Wåreus

Det lilla extra

»Årets bästa! Ibland står det still i hjärnan när man ska bjuda på fest. Man kanske har något favoritrecept,...

» Läs mer

Svenska kakor

»Härlig bakbok! Fylld med ljuvliga recept som täcker in hela årets alla kalas« Göteborgs-Posten»Denna bok är...

» Läs mer

En God Jul

Julen är en högtid som präglas av samvaro och god mat. Men måste julbordet se ut som det alltid har gjort?...

» Läs mer

Format - Kokboken

Format blev på tre år en av Stockholms populäraste restauranger. Krögarna Malin Landqvist och Lotta Seipel...

» Läs mer

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret