Niclas Wahlström

Niclas Wahlström är Executive Chef på Steam Hotel i Västerås. Alltsedan starten av hotellet har Niclas lett utvecklingen av maten och restaurangerna på hotellet.

Niclas är en hängiven jägare och fiskare och älskar mat som kommer från skog, sjöar och odlingar. Han bor mitt i hjärtat av Bergslagen med naturen inpå knuten, och tycker att det största är att kunna tillaga, servera och äta något man själv jagat, fiskat eller plockat.

Niclas har, tillsammans med andra, skrivit flera prisbelönta kokböcker, bland annat Nobelfesten, vilken blev utsedd till världens bästa kokbok 2017 av Gourmand World Cookbook Award. I samma tävling knep hans bok Smörgåsbordalla klassiska recept i modern stil, en silvermedalj som världens mest innovativa kokbok 2009.

Genom åren har Niclas gjort en rad gästspel över hela världen, men den störta meriten måste ändå vara huvudansvaret för två Nobelmiddagar, då han var ansvarig för förrätten och varmrätten som serverades i blå hallen till Nobelpristagarna 2009 och 2010.

Utgivning

Nyheter om författaren

Niclas Wahlström Foto: Per Erik Berglund

Niclas Wahlström

Niclas Wahlström är Executive Chef på Steam Hotel i Västerås. Alltsedan starten av hotellet har Niclas lett utvecklingen av maten och restaurangerna på hotellet.

Niclas är en hängiven jägare och fiskare och älskar mat som kommer från skog, sjöar och odlingar. Han bor mitt i hjärtat av Bergslagen med naturen inpå knuten, och tycker att det största är att kunna tillaga, servera och äta något man själv jagat, fiskat eller plockat.

Niclas har, tillsammans med andra, skrivit flera prisbelönta kokböcker, bland annat Nobelfesten, vilken blev utsedd till världens bästa kokbok 2017 av Gourmand World Cookbook Award. I samma tävling knep hans bok Smörgåsbordalla klassiska recept i modern stil, en silvermedalj som världens mest innovativa kokbok 2009.

Genom åren har Niclas gjort en rad gästspel över hela världen, men den störta meriten måste ändå vara huvudansvaret för två Nobelmiddagar, då han var ansvarig för förrätten och varmrätten som serverades i blå hallen till Nobelpristagarna 2009 och 2010.

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker, författare och fotografer