Bokförlaget Max Ström, 2020-11-18

Sverigesommar nomineras till Adlibrispriset 2020

Sverigesommar nomineras till Adlibrispriset 2020 i kategorin Årets fakta. Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser.

Rösta här: Vinnaren i varje genre röstas fram av bokälskare runt om i landet som fått lägga en röst på sin favorit i varje genre. ​

Om boken:

I Sverige behöver man aldrig åka långt för att hitta fantastiska semesterupplevelser. Med denna reseguide vill vi ge dig inspiration att upptäcka guldkornen i Sverige och i området där du bor.

Varför inte åka linbana genom trädkronorna, cykla dressin genom fantastisk natur eller prova på att klättra i berg? För upptäckaren finns även världsarv att besöka och grottor att utforska. Om du istället vill slappna av och släppa alla måsten kan getyoga vara rätt väg att gå, eller kanske en rogivande promenad tillsammans med en alpacka. I det fria är det lätt att hålla avstånd till varandra.

I denna bildrika guide finns tips på 555 roliga, spännande, vackra eller annorlunda upplevelser över hela landet, för både stora och små. I rekordfart har tre av landets mest erfarna resejournalister skrivit en guide till nära upplevelser – helt anpassad till denna sommar.

Huvudförfattaren Colette van Luik är journalist sedan många år, med inriktning på bland annat resor. Hon har även skrivit ett flertal böcker. På Max Ström har hon, tillsammans med Anna Nordlund, gett ut ungdomsboken Svenska hjältinnor.

Medförfattaren Emilie Aune är frilansjournalist och skribent. Hon skriver gärna om sådant som intresserar henne själv, vilket innefattar allt från hundar till vingårdar och yoga.

Medförfattaren Johan Tell är skribent, föreläsare och fackboksförfattare som skrivit drygt trettio böcker. Han vill inspirera till och sprida kunskap om en mer hållbar livsstil – inte genom att välja bort, utan genom att välja klokare.

Sverigesommar – 555 fantastiska semesterupplevelser runt knuten är en generös guide med massvis av tips, bilder och inspiration.

Boken har skapats i samarbete med Svenskt Friluftsliv, som samlar 26 olika friluftsorganisationer i Sverige.

Om Adlibrispriset

En jury bestående av anställda på Adlibris har valt ut tio nomineringar i respektive genre. Nomineringen beslutades på försäljning, popularitet och potential. Den bok som fått flest röster inom varje genre tilldelades sedan Adlibrispriset för angiven genre. För att bli nominerad 2020 krävdes att boken ska ha givits ut under 2020.​

Priset delas ut i 9 genrer:

  • Debutant (nyhet för i år)
  • Deckare
  • Roman
  • Feelgood
  • Barnbok 0-6,
  • Barnbok 6-12 (nyhet för i år; uppdelat på ålder)
  • Ungdom
  • Fakta
  • Kokbok

Rösta här

Vinnaren i varje genre röstas fram av bokälskare runt om i landet som fått lägga en röst på sin favorit i varje genre. ​