Bokförlaget Max Ström, 2020-06-05

Sverigesommar: 555 fantastiska semesterupplevelser runt knuten

Sommaren och värmen är här och regeringen har meddelat att man äntligen kan resa fritt inom Sverige igen. Pandemin kommer fortfarande att påverka hur vi rör oss och hur vår ledighet kommer att se ut. Lämpligt nog ger Bokförlaget Max Ström ut en anpassad reseguide lagom till semestern: Sverigesommar – 555 fantastiska semesterupplevelser runt knuten.

I Sverige behöver man aldrig åka långt för att hitta fantastiska semesterupplevelser. Med denna reseguide vill vi ge dig inspiration att upptäcka guldkornen i Sverige och i området där du bor.

Varför inte åka linbana genom trädkronorna, cykla dressin genom fantastisk natur eller prova på att klättra i berg? För upptäckaren finns även världsarv att besöka och grottor att utforska. Om du istället vill slappna av och släppa alla måsten kan getyoga vara rätt väg att gå, eller kanske en rogivande promenad tillsammans med en alpacka. I det fria är det lätt att hålla avstånd till varandra.

I denna bildrika guide finns tips på 555 roliga, spännande, vackra eller annorlunda upplevelser över hela landet, för både stora och små. I rekordfart har tre av landets mest erfarna resejournalister skrivit en guide till nära upplevelser – helt anpassad till denna sommar.

Huvudförfattaren Colette van Luik är journalist sedan många år, med inriktning på bland annat resor. Hon har även skrivit ett flertal böcker. På Max Ström har hon, tillsammans med Anna Nordlund, gett ut ungdomsboken Svenska hjältinnor.

Medförfattaren Emilie Aune är frilansjournalist och skribent. Hon skriver gärna om sådant som intresserar henne själv, vilket innefattar allt från hundar till vingårdar och yoga.

Medförfattaren Johan Tell är skribent, föreläsare och fackboksförfattare som skrivit drygt trettio böcker. Han vill inspirera till och sprida kunskap om en mer hållbar livsstil – inte genom att välja bort, utan genom att välja klokare.

Sverigesommar – 555 fantastiska semesterupplevelser runt knuten är en generös guide med massvis av tips, bilder och inspiration.

Boken har skapats i samarbete med Svenskt Friluftsliv, som samlar 26 olika friluftsorganisationer i Sverige.