Bokförlaget Max Ström, 2022-10-05

En grön jul – klimatsmarta val och ljuvliga smaker

Julen är den stora högtiden för gemenskap och umgänge. Men måste julbordet kretsa kring korv och kött? I den här nyskapande kokboken finns allt som behövs för – en grön jul! Med vegetariska och hållbara recept visar Malin Landqvist hur vi kan göra klimatsmarta val utan att gå miste om julens ljuvliga smaker.

Receptkreatören och matskribenten Malin Landqvist är en av Sveriges mest väletablerade kokboksförfattare. Hon har skrivit ett 15-tal kokböcker, varav flera blivit både storsäljare och prisbelönta. Malin skapar alltid sina recept så att maten ska kunna lagas med hänsyn om klimatet.

Malin Landqvist:

​​​– Tiderna förändras, och nu är det hög tid att tänka till kring våra jultraditioner. Kanske våga förändra dem litegrann. Ska vi verkligen konsumera dessa mängder kött? Med den här boken vill jag på ett enkelt och lustfyllt sätt visa på klimatsmarta val med början vid första advent, genom glöggkalas och decembermys, med julbordet som höjdpunkt – och utan att tumma på den magiska julstämningen!

Foto: Per Ranung

Här bjuds det på gröna alternativ till det traditionella julbordet med sina klassiska rätter. Fräscha, nyskapande sallader, matiga varmrätter och smakrika tillbehör. Men också välbekanta bröd och kakor, och julgodis förstås. Inget behöver saknas på ett vegetariskt julbord! Det här är en inspirerande kokbok för en mer hälsosam och hållbar jul – från advent till nyår.

Malin Landqvist:

– Whiskygravad rotselleri, saffranspotatissallad, Branteviksblandning, varma apelsinfikon och ingefärsdoftande päronmarmelad. Så juligt, hållbart och grönt det kan bli!

Om Författaren:

Malin Landqvist har gett ut ett flertal böcker, bland annat succéserien En god julEn god sommar och En god höst, samt den prisbelöntaSvenska kakor och desserter. Senast utgiva böcker är Grilla Grönt och Eat Good. Hon medverkar även regelbundet som matskribent i landets största mattidningar.

Susanna Blåvarg står för bokens fotografier.

För ytterligare information och pressbilder kontakta:

Ingrid Embäck, PR- och kommunikationsansvarig, +46 (0) 735 000 114, press@maxstrom.se