Fernando Di Luca

Fernando Di Luca (f 1936) föddes i italienska Pesaro 1936. 25 år gammal tog han sin scooter till Sverige och har bott här sedan dess. Fernando har ägnat nästan tre fjärdedelar av sitt liv åt att få vårt smör- och gräddland att äta och leva mer italienskt, bland annat genom att börja importera olivolja. Efter att ha lämnat över familjeföretaget till nästa generation har han nästan uteslutande ägnat sig åt att studera matens påverkan på vår hälsa.

Fernando har tidigare skrivit flera prisbelönta böcker om hälsa och mat. I boken Fett - för ett gott liv förklarar Fernando varför fett är livsviktigt, hur du kan skilja på det goda och det onda fettet, hur fett kan vara både kultur och politik och hur statistiken visar att Sverige skulle tjäna massor på att lära sig mer om fett.

Utgivning

Nyheter om författaren

Fernando Di Luca Foto: Magnus Ragnvid

Fernando Di Luca

Fernando Di Luca (f 1936) föddes i italienska Pesaro 1936. 25 år gammal tog han sin scooter till Sverige och har bott här sedan dess. Fernando har ägnat nästan tre fjärdedelar av sitt liv åt att få vårt smör- och gräddland att äta och leva mer italienskt, bland annat genom att börja importera olivolja. Efter att ha lämnat över familjeföretaget till nästa generation har han nästan uteslutande ägnat sig åt att studera matens påverkan på vår hälsa.

Fernando har tidigare skrivit flera prisbelönta böcker om hälsa och mat. I boken Fett - för ett gott liv förklarar Fernando varför fett är livsviktigt, hur du kan skilja på det goda och det onda fettet, hur fett kan vara både kultur och politik och hur statistiken visar att Sverige skulle tjäna massor på att lära sig mer om fett.

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker, författare och fotografer