Fett för ett gott liv

Författare: Fernando Di Luca
Fotograf: Ulrika Pousette
Köp boken

Utgivningsdag: 2024-01-04
Recensionsdag: 2024-01-04

Kroppen behöver fett och rätt sorts fett kan göra oss starkare och friskare, medan fel sorts fett kan få motsatt effekt. Så hur ska man veta? Vad finns det för olika fetter? Hur väljer jag rätt? Och blir man inte fet av fett?

I denna bok får vi följa Fernando Di Luca på en spännande resa, från världspolitik via laboratorier, hållbarhetsforskning och matkultur och hela vägen fram till ditt matbord. Denna berättelse landar i över 35 recept på härliga medelhavsmåltider, med precis lagom mycket av det goda fettet.

Fernando Di Luca har under decennier fått en djup kunskap om olivolja. Som pensionär har han blommat ut som en passionerad folkbildare och rättfram debattör.

Innehållet är faktagranskat av Mai-Lis Hellénius – professor, överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset och specialist på hur man förebygger hjärt-kärlsjukdom med rätt mat och klok livsstil.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2024-01-04 Genre: Hälsa, relationer och personlig utveckling Fotograf: Ulrika Pousette Formgivare: Patric Leo Thema-kod: Familj och hälsa, Mat och dryck, Världen Antal sidor: 168 Mått: 202 x 257 x 22 mm Vikt: 796 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789171266057 (2024-01-04)

Nyheter om boken

Fett för ett gott liv

Författare: Fernando Di Luca
Fotograf: Ulrika Pousette
Köp boken

Utgivningsdag: 2024-01-04
Recensionsdag: 2024-01-04

Kroppen behöver fett och rätt sorts fett kan göra oss starkare och friskare, medan fel sorts fett kan få motsatt effekt. Så hur ska man veta? Vad finns det för olika fetter? Hur väljer jag rätt? Och blir man inte fet av fett?

I denna bok får vi följa Fernando Di Luca på en spännande resa, från världspolitik via laboratorier, hållbarhetsforskning och matkultur och hela vägen fram till ditt matbord. Denna berättelse landar i över 35 recept på härliga medelhavsmåltider, med precis lagom mycket av det goda fettet.

Fernando Di Luca har under decennier fått en djup kunskap om olivolja. Som pensionär har han blommat ut som en passionerad folkbildare och rättfram debattör.

Innehållet är faktagranskat av Mai-Lis Hellénius – professor, överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset och specialist på hur man förebygger hjärt-kärlsjukdom med rätt mat och klok livsstil.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2024-01-04 Genre: Hälsa, relationer och personlig utveckling Fotograf: Ulrika Pousette Formgivare: Patric Leo Thema-kod: Familj och hälsa, Mat och dryck, Världen Antal sidor: 168 Mått: 202 x 257 x 22 mm Vikt: 796 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789171266057 (2024-01-04)

Nyheter om boken

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker, författare och fotografer