Bokförlaget Max Ström, 2022-11-16

Foto: Marcus Erixson

Succéboken om Peder Fredricson i nyutgåva

Nu fins boken om Peder Fredricson ute i nyutgåva med ett nytt kapitel. Samtidigt ges den engelska versionen ut Peder Fredricson – Six feet above: Jumping to the top.

Det här är Peder Fredricsons egen berättelse om sitt liv och om den långa vägen till mästerskap. Han började rida vid tre års ålder och lekte sig till erfarenhet, vilket innebar allt från vilda ritter i skogen och taggtrådstrassel till att simma med hästar. Han red både barfota och barbacka, helst snabbt ihop med storebror Jens.

Foto: Peter Orre

I tidiga tonåren kom törsten efter mer kunskap och då tog han jobb hos några av världens bästa ryttare. Han blev en skicklig ryttare men när han själv skulle börja tävla i de stora sammanhangen gick det inte riktigt som han tänkt sig. Första uppvisningen i Globen var ingen tävling utan blev en sång, och maskeradhoppning. Där bestämde han sig för att ändra sitt liv. Ett år senare fick han sin första OS-medalj.

I den här boken berättar Peder om den slingriga vägen till framgång – och om hemligheten som förändrade hans liv. Det är en fängslande och detaljrik berättelse som är rikt illustrerad med både privata bilder från hans uppväxt och helt nytagna bilder bakom kulisserna på de stora tävlingarna.

Det här är en bok som inte enbart vänder sig till alla som är intresserade av hästar och ridsport – den är också fascinerande läsning för alla som vill hitta sin egen väg till framgång. Texten är skriven tillsammans med tevejournalisten Lisen Lindahl.

Den engelska versionen Peder Fredricson – Six feet above: Jumping to the top finns tillgänglig på Amazon.co.uk

Om författaren:

Peder Fredricson är en av vår tids främsta svenska idrottare. Han är europeisk mästare i hästhoppning, har vunnit flera OS-medaljer, VM-guld och fått Jerringpriset två år i följd. 2021 rankades han som världens bästa ryttare. Han är bosatt i Skåne där han driver gården Grevlunda tillsammans med sin hustru Lisen Bratt Fredricson.

För ytterligare information, recensionsexemplar och pressbilder kontakta: 

Ingrid Embäck, PR- och kommunikationsansvarig, +46 (0) 735 000 114, press@maxstrom.se