Bokförlaget Max Ström, 2018-06-08

Nu är Godnattsagor för rebelltjejer 2 här!

Den är en av förlagets genom tiderna mest populära titlar. Det är därför med stor glädje som vi kan meddela att uppföljaren – Godnattsagor för rebelltjejer 2 – nu äntligen finns ute i handeln. 

100 nya berättelser som bygger på verkliga och fantastiska kvinnor, alltifrån drottning Nefertiti till Beyoncé. Det är innehållet i uppföljaren till en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Godnattsagor för rebelltjejer blev en av fjolårets mest sålda böcker på den svenska marknaden. Så intresset för uppföljaren har varit minst sagt stort.

När författarna, Elena Favilli och Francesca Cavallo, var på besök i Sverige tidigare i år berättade de om hur svårt det hade varit att välja ut enbart 100 kvinnor. Så planen på att skapa en uppföljare fanns redan tidigt. Efter att den första boken släppts var det dessutom många som hörde av sig med tips på ännu fler namn. Så sållningen i tvåan blev även den en stor utmaning för de två italiensk-amerikanska författarna.

I Godnattsagor för rebelltjejer 2 möter vi bland annat en mongolisk örnjägare, en irländsk pirat, en fransk akrobat, en engelsk deckarförfattare, en italiensk borgmästare, en rumänsk hjärnkirurg, en graffitikonstnär från Afghanistan och en svensk drottning med namnet Kristina. Samt många, många fler.

Om du inte redan köpt ditt ex så gör det. Den är dessutom en perfekt present i examenstider. En av bokens största fangrupper är nämligen just tjejer i 15-20 års åldern.

Ps. Titta förbi Max Ströms konto på Facebook eller Instagram för att se filmen vi gjort för att marknadsföra boken. Du kommer antagligen känna igen sagan. Med bara en liten ändring blev den dock väldigt annorlunda…