Bokförlaget Max Ström, 2023-06-09

Foto: Marinanne Landin, Stellan Herner

Mark Levengood och Bo Landin medverkar i Sommar i P1

Sommar, sommar, sommar... Nu har Sveriges Radio presenterat årets sommarvärdar i P1 och två av dem är Bo Landin och Mark Levengood.

Till hela listan

29 juni Bo Landin

Bo Landin, är biolog, filmproducent, programledare, författare, och regissör. Sedan 1982 har han producerat dokumentärfilmer med fokus på natur, vetenskap, historia och arkitektur, med prisbelönta filmproduktioner. Han är en av de filmskapare som betytt mest för naturjournalistiken och har nått en världspublik.

Han har publicerat ett flertal böcker på temat natur och miljö och utsågs till Årets Värmlandsförfattare 2020.  Boken ’Om träd kunde gråta blev hans genombrott som författare och han senaste bok Vatten – land om våtmarkens roll i det utdikade svenska landskapet utkom i oktober 2022.

Bo om sin medverkan i Sommar i P1: – Häng med på mina äventyr i vattnets tecken, från Vänerns skärgård till droppen i Harrison Fords öga och till vattnet som dunstar i Utah, landskapet där jag bor i USA.

13 juli Mark Levengood

Mark Levengood, programledare och författare, har med sin mjuka finlandssvenska blivit en av Sveriges folkkära personer.  Han har bla lett Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Svenska hjältar. Mark Levengood debuterade som författare 2002 och har sedan dess skrivit flera böcker, senast Vänskap där han utforskar vänskapens fantastiska värld. Han är också Unicef-ambassadör.

Mark om sin medverkan i Sommar i P1: – De senaste åren har jag hittat några pusselbitar jag letat efter. Och fram växer en bild av mitt liv som överraskar och kastar ett nytt ljus över såväl mig själv som min familj.