100 sätt att rädda maten


»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«
TT Spektra

»Råd utan bäst före-datum«
DN.

Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!

Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.

Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.

Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.



Sagt om 100 sätt att rädda maten

»Smarta och enkla klokråd för alla«
Göteborgs-Posten

»Nu när jag har läst igenom hela boken vill jag verkligen rekommendera den. En mycket användbar bok om hur man hanterar mat«
bollebygdsbo.blogspot.com

»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«
TT Spektra

»Bra bok - högt betyg. En bra bok för alla. Matsmart läsning!«
Receptomaten.bloggspot.com

»Boken har en sansad ton, ett par recept och flera bra tips«
Göteborgs-Posten

»Sluta slänga maten [...] handfasta tips på hur du tar tillvara på den mat du betalar för«
P4 Extra

»Alla utmärka tips (i 100 sätt att rädda maten) förmedlas på ett mycket tilltalande sätt och man får genast inspiration att sätta igång«
Internationalen

»Njutningsfull«
Vin & Bar Journalen

»Den som läser hennes [Annica Tribergs] bok blir inspirerad. Vem vill inte både äta gott, spara pengar och bidra till att rädda världen? Den resan börjar i kylskåpet.«
På Landet

»Ett löfte om att världen kan räddas bara jag skärper mig«
Sydsvenskan, Online Stig

»En perfekt present«
ELLE Mat & Vin

»I boken [...] visar Annica Triberg hur man med enkla knep kan stoppa slöseriet.«
Expressen

»Trolla med matresterna«
matblogg.se

      
Författare: Annica TribergUtgivningsdatum: 2009-12-30
ISBN: 9789171261762Formgivning: Patric Leo
Foto: Per RanungBandtyp: Inbunden
Format: 197 x 233   
Andra böcker av Annica Triberg

När bergen kallar

Renata Chlumska är en av Sveriges främsta och mest kända äventyrare. Hennes dröm om att en dag stå på toppen...

» Läs mer

A taste for quality

Join us on a journey to the world of Arvid Nordquist, a journey focusing on a taste for quality. You will meet...

» Läs mer

Med smak för kvalitet

Följ med på en resa i Arvid Nordquists värld - en resa med smak för kvalitet. Här möter du grundaren Arvid...

» Läs mer

Very Swedish

This is a pleasant tribute to Swedish gastronomy, presenting classic dishes from the archipelagos, forests,...

» Läs mer

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret