Bokförlaget Max Ström, 2023-11-30

Rebelltjejernas handbok nomineras till Adlibrispriset 2023

Adlibris jury har fattat beslut och nu kan alla bokälskare i Sverige rösta fram sina favoritböcker. Rebelltjejers handbok av Nona Willis Aronowitz och Caribay Marquina är en av de böckerna som du kan rösta fram till Årets barnbok 6-12 år.

Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori. För att bli nominerad 2023 krävs att boken ska ha givits ut i Sverige under 2023.

Läs mer

Rösta här

Om boken

Det är en spännande tid då du kan skaffa nya vänner, upptäcka dina superkrafter och hitta din egen röst. Men det finns också saker som inte är lika kul, som förändringar i kroppen, skolstress och social ångest. Det kan göra att du blir helt snurrig! Det är här Rebelltjejers handbok kommer in. Den ger dig tips och verktyg för att växa upp och bli så självsäker som möjligt.

Rebelltjejers handbok är en bok med stort hjärta som man kan ta med sig på vägen genom tonårstiden. Boken är perfekt som diskussionsunderlag för vuxna som har en ung tjej i sin närhet.