Bokförlaget Max Ström, 2018-02-12

Nick Veasey på Fotografiska i Stockholm

Nästa vecka är den sista för röntgenfotografen Nick Veaseys utställning Inside out  på Fotografiska i Stockholm Vill du ta med dig bilderna hem finns boken Inside out att köpa på plats.

Om Inside out:
Nick Veaseys konst ger oss en inblick i hur det ser ut under ytan. Bokstavligt, bildligt, filosofiskt och konkret. Röntgenbilder visar oss vad själva kärnan i objekten består av. Vad är saker och ting egentligen gjorda av? Här skalas lager av hud, ålder, genus och etnicitet av. Det som återstår är en universell bild av det som utgör en människa – en bild som avviker från den gängse.

”Jag vill att mina bilder ska få folk att slå upp ögonen och lägga märke till saker. Jag vill nå fram till betraktaren. Min utgångspunkt är att vi alla är i stort sett likadana, från det inre till det yttre – det kan vi se på röntgenbilderna. Jag är övertygad om att det finns mer som förenar oss än som skiljer oss åt. Det är detta som är anledningen till att alla människokroppar i mina bilder representeras av samma skelett, oberoende av vilka attribut jag lägger in i bilden”, förklarar Nick Veasey.