Bokförlaget Max Ström, 2023-04-04

Foto: Stellan Herner

Mark Levengood skriver bok om vänskap

Mark Levengood utforskar vänskapens fantastiska värld i sin nya bok Vänskap som kommer ut den 20 april.

”Vi träffades redan första veckan i lekskolan, jag tror vi var fem år. Hans näsa var ovanligt platt redan då och såg lite ut som en elkontakt.” Så börjar ett av kapitlen i Mark Levengoods nya bok, där han på sitt oefterhärmliga sätt vrider och vänder på begreppet vänskap: När vet man att man har hittat en vän för livet? Hur vårdar man vänskapen? Kan man göra slut med en vän? Och hur gör man för att hitta en nära vän?

Marks berättelser är som alltid träffsäkra, djupt personliga och ofta dråpliga. Han skriver om lojalitet och uppriktighet. Han berättar om vänner från barndomen, om oväntade vänskaper och om vänner han har funnit på senare tid – på de mest otippade ställen.

Boken är inspirerande, gripande och väldigt rolig – den perfekta presentboken till en vän som betyder något extra eller till någon i din familj.

Formgivare: Patric Leo

Om författaren

Mark Levengood är en av Sveriges allra mest älskade personer. Under många år har vi kunnat höra hans mjuka finlandssvenska i radio och även sett honom leda både personliga tv-program och stora galor. Dessutom har han givit ut flera böcker där hans underfundiga tankar genomsyrar varje sida.