Bokförlaget Max Ström, 2019-09-17

Foto: Illustration: Dennis Eriksson

Mansboken – från en kille till en annan

Vad innebär det att vara man? Hur styrs manligheten av ideal och normer? Hur kan du göra för att få vara den du vill vara? Det här är bara några av de många frågor som ställs i Mansboken – från en kille till en annan.

Journalisten och krönikören Atilla Yoldas utforskar kulturen kring machomannen och de föreställningar som ligger till grund för dagens mansideal. Han reder ut hur normen påverkar mannen när det gäller sexualitet, känslor, pubertet, kroppshets och psykisk ohälsa med mera. Han delar även med sig av sina egna erfarenheter och lyfter fram berättelser från andra killar och män, som påverkas av machokulturen i sin vardag och som vill ge alternativ till det traditionella mansidealet. Allt inramat av Dennis Erikssons starka illustrationer.

Mansboken – från en kille till en annan är både en handbok och en debattbok – en tankeväckare för alla killar och män, oavsett ålder, och ett bidrag till att förändra synen på vad det ofta innebär att vara man.

Om författaren:

Atilla Yoldas arbetar på Expressen som reporter och krönikör med fokus på jämlikhetsfrågor. Han är även representant för Europeiska jämställdhetsinstitutet. Antirasism, jämställdhet, representation och inkludering är frågor som Atilla intresserar sig för – liksom engagemanget i att förändra den machokultur han själv växt upp med.