Bokförlaget Max Ström, 2023-10-10

Foto: Lasse Pehrson, Joel Wåreus

Magdalena Forsbergs kärleksförklaring till vintern i ny bok

För många handlar vintern om att härda ut och överleva till våren, men så är inte fallet för Magdalena Forsberg. Under skidkarriären var vintrarna ett yrke och kravfyllt, men idag är det ett enda stort lekland. I den nya boken Härliga vinter – Äventyr, uteliv och mat delar hon med sig av sina bästa vinteraktiviteter och vill uppmuntra fler – unga som gamla – till att spendera mer tid ute i naturen och ta till vara årstiden.

Magdalena Forsberg:

– För mig är vintern som ett enda stort lekland. Den känslan vill jag försöka förmedla till alla som ännu inte har upptäckt vilken tillgång vintern är för oss alla i Sverige, oavsett väderlek. När det är vinter kan jag få vara barn på nytt, jag fylls av glädje när jag vaknar till en fin vinterdag. Det gör mig genomlycklig att veta vilka aktiviteter som väntar, som gör att jag känner mig levande.

En kärleksförklaring till favoritårstiden

Härliga vinter är Magdalena Forsbergs kärleksförklaring till favoritårstiden och vill få fler att upptäcka glädjen med att komma ut och uppleva naturen året om. Att vistas ute i naturen medför en rad positiva effekter för hälsan och i boken delar Magdalena med sig av inspiration och tips till många roliga aktiviteter för den kalla årstiden, både med och utan snö.

Här finns tips på sköna skidturer och hur man blir bättre på skidåkning, vinterbad, pulshöjande aktiviteter, vinterpyssel i trädgården – och mycket mer.  Vi får dessutom tips på om hur man klär sig rätt för en dag utomhus, hur snöskor fungerar, smidig matsäcksmat och hur man enklast gör upp en eld. Utöver härliga aktiviteter får vi ta del av värmande och energigivande recept, perfekta för en dag ute i den friska luften.

Om Magdalena Forsberg

Magdalena Forsberg är föreläsare och programledare tillika OS- och VM-medaljör i skidskytte. Hon är med sina fyra Jerringpris en av våra mest folkkära idrottare genom tiderna. Mellan åren 1997–2002 vann hon den totala världscupen sex år i rad. Magdalena har tidigare givit ut boken Hitta motivationen – genom livets toppar och dalar tillsammans med Tobias Karlsson.