Bokförlaget Max Ström, 2023-04-15

Kahlil Gibrans Profeten firar 100-årsjubileum

I samband med att Profeten firar 100 år ger vi ut klassikern som specialutgåva med nyskrivet förord av Jonas Hassan Khemiri.

Jonas Hassen Khemiri i förordet:

”En dag kommer du hitta den i din mammas bokhylla, den är tunn som en karta, liten som ett anteckningsblock. Omslaget är ljusblått och smyckat med mörkblå blommor. Titeln står i rött: Le Prophète och författarnamnet i svart: Khalil Gibran. På insidan av boken, i blått handskrivet bläck: din mammas namn."

Klassiker i presentutgåva

Kahlil Gibran var en libanesisk-amerikansk konstnär, diktare och författare. I år är det hundra år sedan han skrev sin första bok på engelska, The Prophet, och som sedan har blivit en av världens mest sålda böcker. När vi Max Ström ger ut klassikern som presentutgåva är det Gibrans egen illustration som pryder omslaget.

Den här utgåvan har ett nyskrivet förord av författaren och dramatikern Jonas Hassen Khemiri. I efterordet berättar författaren och poeten Ylva Eggehorn om Gibrans liv och hur Profeten kom till.

Översatt till 100 språk

Profeten har blivit en av vår tids mest citerade böcker. Gibrans starka och innerliga texter om livets alla skeden har i hundra år berört miljontals människor över hela världen. Gibran skriver om kärlek, vänskap, barn, arbete, förnuft och passion, glädje och sorg, och den präglas av både klarhet och mystik. Boken är idag översatt till över 100 språk och har sedan den publicerades 1923 ständigt funnits på listan över de mest sålda och älskade böckerna världen över.

Ylva Eggehorn i efterordet:

”Vi lever i en tid som behöver ett språk för andlighet och humanitet, ett språk som överskrider gränser mellan stridande ståndpunkter, utan att för den skull bli urvattnat. Profeten visar att det finns ett sådant språk”.

Boken finns nu ute i bokhandeln.