Bokförlaget Max Ström, 2022-10-03

Gäddbibeln – första heltäckande boken sedan 1970-talet

Plötsligt! Ett par försiktiga ryck i reven innan ett våldsamt hugg som får hela spöt att böja sig och rullen att rusa. Gäddbibeln är 300 sidor fyllda med historier, djup kunskap, unika bilder, illustrationer och recept – här hittar du allt du behöver för att få gäddan att hugga!

I regn och storm vid yttersta havsbandet, till solsken och stiltje i små båtar längs en vassrugg så står dom där. Entusiaster i alla åldrar. Kast efter kast i timmar under tystnad med förhoppning om att få fånga Esox Lucius, kungen under ytan. Gäddan gäckar.

Gäddbibeln är den första heltäckande boken sedan 70-talet om gäddan. En komplett lots för varje sportfiskare. Oavsett om du är nybörjare eller veteran.

Här tar fiskeribiologen – och en av Sveriges största sportfiskeprofiler – Tobias Fränstam med oss på en fantastisk resa under ytan i jakten på svar. Flock eller revir. Djupt eller grunt. Klart eller grumligt. Gäddans sinnen. Insjö eller kustmiljö.

Här återfinns gamla såsom nya fiskemetoder och redskap. Även omgivningsfaktorer som väder, vattenstånd, månfas, bananer i båten och gäddans fiender behandlas.

Om författaren

Tobias Fränstam är verksam inom många delar av den svenska sportfiskescenen. Tobias är en framstående fiskeribiolog och välkänd sportfiskare. Karriären började med världens största catch and release studie på gädda för att sedan gå mot praktisk fiskevård som att riva vandringshinder och dammar, bygga gäddvåtmarker och otaliga provfisken och utredningar i alla slags vattenmiljöer.

För mer information och recensionsexemplar kontakta:

Ingrid Embäck, PR- & kommunikationsansvarig, +46 (0) 735 000 114, press@maxstrom.se