Bokförlaget Max Ström, 2019-08-30

Fågelsång i ny skrud

Fågelsång publicerades i Sverige för tio år sedan och blev snabbt en klassiker och ett inslag i många hem. Nu kommer den omarbetade versionen där fotografierna på fåglarna tolkats om till gripande illustrationer i akvarell av Sveriges främsta fågelmålare Lars Jonsson.

Bokens innehållsrika texter, detaljrika bilder och ljud har en förmåga att engagera människor och involvera flera lyssnare och läsare samtidigt. Det är inte bara den inbitna ornitologen som kan finna njutningen i denna bok. Fågelsång har väckt nyfikenhet och inspirerat dess läsare till att ta sig ut och upptäcka vår natur och fågelliv.

Här skildras de fåglar vi möter i trädgården, vid kusten, i skogen och fjällen. Vad skiljer en knölsvanshona från en hane? Hur låter en korsnäbb? Hur kommunicerar kajorna med varandra? Eller så kan du låta dig hänföras av Lars Jonssons rika akvareller och Lars Svenssons ljudinspelningar, som gör att varje fågel får liv och karaktär.

Om författaren:

Lars Jonsson är född 1952, konstnär, författare och ornitolog med ett tiotal böcker bakom sig. Hans fälthandbok Fåglar i Europa med Nordafrika och Mellanöstern (1992) har varit en stor framgång både i Sverige och utomlands. Hans utställning på Prins Eugens Waldemarsudde 2002 tillhör en av museets mest besökta genom tiderna. Han har en bred internationell publik och hans konst visas regelbundet i Europa och USA. Lars Jonsson är bosatt på södra Gotland där det sedan 2004 finns ett museum i hans namn. Lars Svensson, född i Stockholm 1941, nu mest bosatt i Skåne, är ornitolog och författare och en av Sveriges mest aktade fågelkännare.