Bokförlaget Max Ström, 2023-02-23

Erik Johansson aktuell med nya fotoboken Make Believe

Bokförlaget Max Ström är stolta över att presentera fotografen Erik Johanssons efterlängtade bok Make Believe som blir hans tredje utgivna titel efter Imagine och Places Beyond.

I sin tredje bok tar Erik Johansson oss med på en kreativ resa. Den är en lek med fiktion och verklighet, vad som är möjligt, på riktigt och i fantasin skildrad i ett hundratal bilder. Det är en fantastisk samling av både bilder och skisser som aldrig tidigare publicerats i bokform, varav några nya bilder som visas för första gången.

Erik Johansson:

 – Make Believe betyder att föreställa sig eller att låtsas. Det kan syfta på att skapa en inbillad värld eller att låtsas att något är sant trots att det inte är det. Mina bilder porträtterar ofta någonting oväntat där jag skapat motiv av sådant som omöjligen kan vara verklighet men med en berättelse i fokus, hur blev det såhär och vad kommer att hända sen?

Erik Johansson har tagit världen med storm med sina surrealistiska men ändå verklighetstrogna bilder. Genom att skickligt komponera varje bild, skapar Erik Johansson platser och berättelser som vi tror finns på riktigt – för att sedan inse att dom inte alls gör det. Hans bilder har ställts ut runt om i världen och hans tidigare böcker har blivit stora framgångar.

Om Erik Johansson

Erik Johansson är verksam som fotograf och visuell konstnär baserad i Prag. Han skapar surrealistiska bilder genom att kombinera fotografiska element med andra material till drömvärldar. Han arbetar dels med egna projekt, dels med beställningsuppdrag.

Erik Johansson är just nu aktuell med en utställning i Seoul, Sydkorea och kommer ställa ut på Abceita Konstmusem, Borås från 11 maj till september.