Syra själv - Konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

Karin Bojs
Köp boken

Utgivningsdag: 2012-08-21
Recensionsdag: 2012-09-04

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Illustratör: Mattias Abrahamsson

»Syra små rätter [...] Att syra grönsaker är ett perfekt sätt att bevara sommarens skörd så att den går att njuta av även resten av året«DN.»Mjölksyra med mersmak [...] efter att ha läst hennes (Karin Bojs) eleganta och lustfyllda handbok vill jag göra så mycket mer än den kål som sedan några veckor står och mognar uppe på vinden. Lök, gurka och morötter!«SVDMjölksyrning är en av de äldsta och enklaste metoderna för att konservera och förädla mat. Den är energisnål, behåller viktiga näringsämnen och tar fram fina och komplexa smaker. För författaren och vetenskapsjournalisten Karin Bojs har grönsakssyrning blivit en kär hobby. När hösten går mot vinter är hennes kylskåp fyllt av burkar med lysande orange morotsslantar, syrliga som karameller. Där finns olivgröna gurkor och rosa lökar, benvit surkål och vackrast av allt: rödkålen. De flesta grönsaker går att syra: gurka, skärbönor, röda och gröna tomater, squash, blomkål, paprika, schalottenlök, rödbetor, morötter, kålrötter och rovor.Boken ger en praktisk och enkel handledning om hur själva mjölksyrandet går till och ger odlingstips och recept. Läsaren får också en fördjupad information om vad som händer i en mjölksyrekultur, vilka positiva hälsoeffekter som mjölksyrade produkter har för människan i form av ökat intag av vitaminer och mineralämnen, jämnare svängningar i blodsockret och en förbättrad tarmflora.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-09-04 Illustratör: Mattias Abrahamsson Fotograf: Per Ranung Thema-kod: Mått: 178 x 249 x 17 mm Vikt: 646 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789171262530 (2012-08-21)

Fler böcker av författaren

Syra själv - Konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

Karin Bojs
Köp boken

Utgivningsdag: 2012-08-21
Recensionsdag: 2012-09-04

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Illustratör: Mattias Abrahamsson

»Syra små rätter [...] Att syra grönsaker är ett perfekt sätt att bevara sommarens skörd så att den går att njuta av även resten av året«DN.»Mjölksyra med mersmak [...] efter att ha läst hennes (Karin Bojs) eleganta och lustfyllda handbok vill jag göra så mycket mer än den kål som sedan några veckor står och mognar uppe på vinden. Lök, gurka och morötter!«SVDMjölksyrning är en av de äldsta och enklaste metoderna för att konservera och förädla mat. Den är energisnål, behåller viktiga näringsämnen och tar fram fina och komplexa smaker. För författaren och vetenskapsjournalisten Karin Bojs har grönsakssyrning blivit en kär hobby. När hösten går mot vinter är hennes kylskåp fyllt av burkar med lysande orange morotsslantar, syrliga som karameller. Där finns olivgröna gurkor och rosa lökar, benvit surkål och vackrast av allt: rödkålen. De flesta grönsaker går att syra: gurka, skärbönor, röda och gröna tomater, squash, blomkål, paprika, schalottenlök, rödbetor, morötter, kålrötter och rovor.Boken ger en praktisk och enkel handledning om hur själva mjölksyrandet går till och ger odlingstips och recept. Läsaren får också en fördjupad information om vad som händer i en mjölksyrekultur, vilka positiva hälsoeffekter som mjölksyrade produkter har för människan i form av ökat intag av vitaminer och mineralämnen, jämnare svängningar i blodsockret och en förbättrad tarmflora.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-09-04 Illustratör: Mattias Abrahamsson Fotograf: Per Ranung Thema-kod: Mått: 178 x 249 x 17 mm Vikt: 646 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789171262530 (2012-08-21)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker, författare och fotografer