Vägen ut finns här inne belönades av Svensk Bokkonst


2017-03-24

Den 23 mars 2017 utsågs vinnarna i Svensk Bokkonst 2016. Bland de vinnande bidragen fanns Vägen ut finns här inne av Jesper Waldersten.Konstnären Jesper Walderstens unika verk Vägen ut finns här inne belönades av Svensk Bokkonst 2016. Detta är en ovanlig bok - och samtidigt en samling konstverk. Waldersten har skapat 30 helt nya bilder; man kan bläddra bland sidorna som i en vanlig bok eller försiktigt dra ut de bilder man vill hänga upp på väggen. För formgviningen står prisbelönade Patric Leo.

 

Juryns motivering:

 

”I boksammanhang ett konstruktions-tekniskt nytänkande, där bokens rygg är enkelt blocklimmad och tillåter isärtagning om man vill hänga upp sin favorit på väggen. En hybrid mellan bok och en samling konstblad, i en låda som inte bara finns med som ett eget föremål utan även fyller en samlande funktion om bladen tagits isär. Kraftfullt uttryck och ett pappersval som svarar mot utseende och funktion.”

 


 

Läs mer om samtliga vinnare.

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret