Nobelfesten utsedd till Årets kokbok!


2016-11-23

Extraordinära recept från världens mest prestigefyllda middag fick juryn att utse Nobelfesten till Årets bästa kokbok.

 

Den 23 november utsågs nyutgivna Nobelfesten till Årets bästa kokbok, alla kategorier, i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder:

 

Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga inramning. Dags för Nobelbankett i hemmaköket!

 

Några av Sveriges främsta kockar ligger bakom urvalet av rätterna i boken, rätter som alla har serverats vid Nobelbanketten. Här finns utförliga recept på ett femtiotal av de mest välsmakande anrättningarna. Dessa både klassiska och nya recept bildar en vacker och inspirerande kokbok, som innehåller allt annat än vardagsmat!

 

Recepten är skrivna för åtta till tio personer, vilket ytterligare understryker att det är fråga om festmat.

 

Bakom urvalet står några av Sveriges högst aktade kockar, Gert Klötzke, Fredrik Eriksson och Niclas Wahlström. Fredrik Eriksson är kulinariskt ansvarig vid Nobelstiftelsen och varje år aktiv i valet av Nobelfestmeny. Han är även ordförande i Årets kock. Gert Klötzke är ledare för Kocklandslaget och även han kulinariskt ansvarig för Nobelfesten. Niclas Wahlström ansvarade för Nobelmiddagarna 2009 och 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niclas Wahlström och Gert Klötzke med den vinnande boken.

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret