Nobelfesten utsedd till Årets kokbok!


2016-11-23

Extraordinära recept från världens mest prestigefyllda middag fick juryn att utse Nobelfesten till Årets bästa kokbok.

 

Den 23 november utsågs nyutgivna Nobelfesten till Årets bästa kokbok, alla kategorier, i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder:

 

Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga inramning. Dags för Nobelbankett i hemmaköket!

 

Några av Sveriges främsta kockar ligger bakom urvalet av rätterna i boken, rätter som alla har serverats vid Nobelbanketten. Här finns utförliga recept på ett femtiotal av de mest välsmakande anrättningarna. Dessa både klassiska och nya recept bildar en vacker och inspirerande kokbok, som innehåller allt annat än vardagsmat!

 

Recepten är skrivna för åtta till tio personer, vilket ytterligare understryker att det är fråga om festmat.

 

Bakom urvalet står några av Sveriges högst aktade kockar, Gert Klötzke, Fredrik Eriksson och Niclas Wahlström. Fredrik Eriksson är kulinariskt ansvarig vid Nobelstiftelsen och varje år aktiv i valet av Nobelfestmeny. Han är även ordförande i Årets kock. Gert Klötzke är ledare för Kocklandslaget och även han kulinariskt ansvarig för Nobelfesten. Niclas Wahlström ansvarade för Nobelmiddagarna 2009 och 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niclas Wahlström och Gert Klötzke med den vinnande boken.

Katalog


                                                                          

Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret