Håkan Hellström på Wetterling Gallery


2016-10-10

Max Ström är stolt över att tillsammans med Wetterling Gallery presentera utställningen Håkan Hellström - Sjung ditt liv av Carl Johan De Geer och Marcus Erixson.

 

Fotografen Marcus Erixson har fotograferat med Håkan ute på stan i Göteborg och skapat ett särpräglat stämningsläge. Dessutom har den legendariske konstnären Carl Johan De Geer gjort tillägg i fotografierna. Deras underfundiga bildspråk illustrerar Håkans texter på ett magiskt sätt.

 

”Vi åker omkring i Göteborg för att ta bilder. Håkan kör. Det är ju han som hittar här. Att bli guidad av Håkan och besöka de platser och miljöer han skriver om, är ett slags Nils Holgersson-resa genom Håkanland. Stigbergstorget, Magasinsgatan, Masthuggskyrkan, Gullbergs kaj, Haga, Långgatorna, Azalea, Slottsskogen och Hisingen – alla dessa konkreta platser blir till ett fundament i hans suggestiva värld.”

 

- Marcus Erixson

 

Utställningen pågår 8 oktober - 22 oktober på Wetterling Gallery, Kungsträdgården 3 i Stockholm.

 

Öppettider under utställningen:

 

Lördag-söndag: 11.00 - 17.00
Måndag-Fredag: 11.00 - 19.00

 

Läs mer

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret