Godnattsagor för rebelltjejer


2017-09-01

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?Godnattsagor för rebelltjejer är antitesen till alla prinsesssagor. De kvinnor som porträtteras i den här boken sitter inte i ett slott och väntar på en prins. Det här är istället en bok fylld av drivna och coola förebilder, från Elizabeth I till Serena Williams. Här finns sammanlagt hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.

 

Denna bok har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Och den har fått en minst lika stor fanskara bland vuxna. Den finansierades ursprungligen genom Kickstarter och den engelska originalutgåvan slog snabbt rekord som den mest förbeställda boken genom tiderna.

 

Bakom projektet står den italiensk-amerikanska duon Elena Favilli och Francesca Cavallo.

 

“Vi insåg att 95% av böckerna och TV-programmen vi växte upp med saknade tjejer i framträdande positioner. Vi gjorde lite forskning och upptäckte att detta inte
förändrats mycket under de senaste 20 åren, så vi bestämde oss för att göra något åt det”
, förklarar de.

 

Boken har illustrerats av sextio kvinnliga konstnärer från jordens alla hörn. Med i boken finns bland andra Ada Lovelace, Malala Yousafzai, Elizabeth I, Serena Willams,
Amelia Earhart, Michelle Obama och Astrid Lindgren. Kvinnor från förr och nu som – mot alla odds – har uppnått otroliga resultat och ändrat historiens lopp.

 

”Ett måste på nattduksbordet för varje flicka eller ung kvinna.”

Forbes Magazine

 

Coco Chanel och Frida Kahlo

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret