FEM SNABBA - OSCAR MÅLEVIK


2013-01-24

Vem är du?
Ena stunden en bondpojk som kryper i mitt egna blomkålsland, andra en storstadskille med akrylpenseln i handen. Tidigt på morgonen uppe för att tillfredsställa brödconnoisseurers hunger och sena kvällar på galapremiärer.

 

Varför har du gjort den här boken?   

Det finns ett stort behov av recept i denna kategorin och jag kände att jag ville dela med mig av de recept och kunskaper jag samlat på mig när jag tog fram alla recept och produkter för Friends Of Adam. Eftersom det blev en sån succé kände jag att jag ville visa att det även skulle kunna göras hemma, så då blev nästa utmaning att skapa nya recept för hemmabakning.

Dessutom var det ett roligt projekt att göra en bok! Vem vill inte göra det?

 

Vad händer härnäst/ vad blir nästa projekt?

 Konsten och målandet finns alltid där och jag siktar på att så snart som möjligt ha min tredje vernissage. Bakandet kommer alltid vara ett fokus! Just nu överraskar jag mig själv varje morgon med att längta till jobbet när jag går upp kl 3.00! 

 

Bästa bok/utställning just nu?
I kokbokskategorin slår inget prinsessornas kokbok från 1930-talet!

Alltid spännande utställningar och inspirerande på Gunnillaberg, ett säteri i norra Småland som ägs och drivs av den danske blomsterkonstnären Tage Andersen. Han blandar all slags konst och gör det till ett hem. Sen så är Sven-Harrys konstmuseum invid Vasaparken alltid ett himla skönt ställe att gå en runda på.

 

Vilket är ditt drömprojekt?
Det finns flera! både på kort och på lång sikt. Men en dröm är att lyckas syssla med allt roligt på en och samma gång. Vad sägs om ett konditori mitt i en äppelodling fylld med konst och höns?

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret