UPPDRAGSBÖCKER

MED SMAK FÖR KVALITET       

Följ med på en resa i Arvid Nordquists värld - en resa med smak för kvalitet. Här möter du grundaren Arvid själv, som för över 125 år sedan tog över en oansenlig hökarbod på Nybrogatan i Stockholm, och får sedan följa företagets utveckling via sonen Bengt till dagens nordiska handelshus med sonsonen Anders i spetsen. Detta är en bok fylld av goda berättelser, från huvudmännen via kunderna till medarbetarna. Gemensamt för dem alla är en passionerad förkärlek för kvalitet, vare sig det handlar om mat, kaffe eller vin. Med smak för kvalitet  finns även i en engelsk utgåva då under namnet A taste for quality.

                                                                                                                    

SEB - 150 ÅR AV FÖRÄNDRING

En vördnadsvärd 150-åring med huvudkontor i tung granit - och en nyfiken organisation som ständigt provar nytt. En bank med herrar i olja på väggarna i styrelserummet och en ung kvinna som vd. Världens lönsammaste bank på 1980-talet - som var nära konkurs fem år senare och som nu visar sin hittills största vinst. Banken som var först med nationellt inlösbara postväxlar för 150 år sedan och som ledde vägen in i IT-epoken på 2000-talet. Den svenska kapitalismens högborg - som i dag har de flesta av sina medarbetare utanför Sverige.

SEB fyllde 150 år 2006. Här är dess historia. Historien om människorna, affärerna, de stora sprången, misstagen och revanscherna. En bok om ett företag som lever efter Marcus Wallenbergs motto att det enda bestående är förändring. En bank som vid 150 års ålder söker nya utmaningar och står på tröskeln till nya förändringar. 

                                                                                                                    

SKANDIA - BILDERNA BERÄTTAR

Skandia är Sveriges äldsta börsnoterade företag - 1855 bildades bolaget. Det är en lång tid, och aldrig har världen genomgått en snabbare och större omvandling än under denna tid.

Vi har lämnat en bondekultur med rötterna i medeltiden och via industrialismens slamrande fabriksvärld nått ett trådlöst kunskapssamhälle. Vi har gått från gåspenna till laptop, från muskler till maskiner, från segelfartyg och hästkärror till kommunikationssatelliter och internationella datornät.  Världen har krympt. Sverige har utvecklats från fattigt utvandrarland i Europas norra skogsbryn till välmående invandrarland mitt i den globala byn. Sill, potatis och brännvin har kompletterats med sushi, pizza och lådvin. Under dessa årtionden har vi uppnått ökad ekonomisk och materiell trygghet och längre livslängd. Vi har skapat ett socialt skyddsnät - som knyts av både gemensamma och privata krafter: barnbidrag, studiebidrag, betald semester, hälsovård, pension, hjälp vid sjukdom, olyckor och arbetslöshet. Vi har sten för sten murat ett svenskt folkhem - som med åren byggts ut, byggts om, lappats och lagats i ett ständigt pågående samhällsprojekt.

Skandia har ett av Sveriges mest omfattande företagsarkiv med tiotusentals bilder. Med detta som utgångspunkt har nu en jubileumsbok producerats. I över 200 unika bilder skildras det moderna samhällets framväxt. Det är en omtumlande resa genom förändringens och utvecklingens tidevarv. 
                                                                                                                    


 


 

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret