UPPDRAGSBÖCKER

MED SMAK FÖR KVALITET       

Följ med på en resa i Arvid Nordquists värld - en resa med smak för kvalitet. Här möter du grundaren Arvid själv, som för över 125 år sedan tog över en oansenlig hökarbod på Nybrogatan i Stockholm, och får sedan följa företagets utveckling via sonen Bengt till dagens nordiska handelshus med sonsonen Anders i spetsen. Detta är en bok fylld av goda berättelser, från huvudmännen via kunderna till medarbetarna. Gemensamt för dem alla är en passionerad förkärlek för kvalitet, vare sig det handlar om mat, kaffe eller vin. Med smak för kvalitet  finns även i en engelsk utgåva då under namnet A taste for quality.

                                                                                                                    

SEB - 150 ÅR AV FÖRÄNDRING

En vördnadsvärd 150-åring med huvudkontor i tung granit - och en nyfiken organisation som ständigt provar nytt. En bank med herrar i olja på väggarna i styrelserummet och en ung kvinna som vd. Världens lönsammaste bank på 1980-talet - som var nära konkurs fem år senare och som nu visar sin hittills största vinst. Banken som var först med nationellt inlösbara postväxlar för 150 år sedan och som ledde vägen in i IT-epoken på 2000-talet. Den svenska kapitalismens högborg - som i dag har de flesta av sina medarbetare utanför Sverige.

SEB fyllde 150 år 2006. Här är dess historia. Historien om människorna, affärerna, de stora sprången, misstagen och revanscherna. En bok om ett företag som lever efter Marcus Wallenbergs motto att det enda bestående är förändring. En bank som vid 150 års ålder söker nya utmaningar och står på tröskeln till nya förändringar. 

                                                                                                                    

SKANDIA - BILDERNA BERÄTTAR

Skandia är Sveriges äldsta börsnoterade företag - 1855 bildades bolaget. Det är en lång tid, och aldrig har världen genomgått en snabbare och större omvandling än under denna tid.

Vi har lämnat en bondekultur med rötterna i medeltiden och via industrialismens slamrande fabriksvärld nått ett trådlöst kunskapssamhälle. Vi har gått från gåspenna till laptop, från muskler till maskiner, från segelfartyg och hästkärror till kommunikationssatelliter och internationella datornät.  Världen har krympt. Sverige har utvecklats från fattigt utvandrarland i Europas norra skogsbryn till välmående invandrarland mitt i den globala byn. Sill, potatis och brännvin har kompletterats med sushi, pizza och lådvin. Under dessa årtionden har vi uppnått ökad ekonomisk och materiell trygghet och längre livslängd. Vi har skapat ett socialt skyddsnät - som knyts av både gemensamma och privata krafter: barnbidrag, studiebidrag, betald semester, hälsovård, pension, hjälp vid sjukdom, olyckor och arbetslöshet. Vi har sten för sten murat ett svenskt folkhem - som med åren byggts ut, byggts om, lappats och lagats i ett ständigt pågående samhällsprojekt.

Skandia har ett av Sveriges mest omfattande företagsarkiv med tiotusentals bilder. Med detta som utgångspunkt har nu en jubileumsbok producerats. I över 200 unika bilder skildras det moderna samhällets framväxt. Det är en omtumlande resa genom förändringens och utvecklingens tidevarv. 
                                                                                                                    


 


 

Katalog


                                                                          

Nyheter
Fredag 24-3 2017

Vägen ut finns här inne belönades av Svensk Bokkonst

Den 23 mars 2017 utsågs vinnarna i Svensk Bokkonst 2016. Bland de vinnande bidragen fanns Vägen ut finns här inne av Jesper Waldersten.

Onsdag 30-11 2016

Renata Chlumska besteg NK

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret