Middag med Taube


Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son - kocken och krögaren Jesper Taube - skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube - Evert, Sven-Bertil och Jesper.

Jesper Taube, som är skolad av några av Sveriges främsta kockar, tolkar här recept som har sina rötter i Astris och Everts samlingar samt maträtter som Sven-Bertil stött på under sina många resor och jobb runt om i världen. Här finns även recept som ger en smak av skärgård och svensk sommar.

I slutet av boken berättar Sven-Bertil om sitt liv, en slags självbiografi med maten som utgångspunkt. Här finns skildringar från barndomen i Stockholm, livet som sångartist och karriären som skådespelare. Atlantseglingar, äventyr i Medelhavet och kärleken till Stockholms skärgård. Allt rikt illustrerat med bilder ur familjens album.

Välkommen till bords!

Sven-Bertil Taube är en av Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika artister. Han har i över sextio år varit verksam som skådespelare och sångare, tilldelats två guldbaggar för filmroller, två grammis samt en hedersgrammis för sin mångåriga insats som grammofonartist.

Jesper Taube har under trettio år varit verksam som kock och krögare. Han är känd för att kombinera det klassiska svenska köket med nya och spännande inslag. Sedan många år bor han på Sjösala i Stockholms skärgård och är verksam ombord m/s Waxholm III och s/s Stockholm.

 

 

      
Författare: Sven-Bertil Taube & Jesper TaubeUtgivningsdatum: 2017-05-18
ISBN: 9789171264237Genre: Mat och dryck
Foto: Wolfgang KleinschmidtBandtyp: Inbunden
Format: 223 x 287Sidantal: 168
      
Andra böcker av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube

Evert Taube - 50 visor i urval av Sven-Bertil Taube

»Med texter, noter, livfulla kommentarer av Petter Karlsson och utsökt understödjande ackompanjemang av Martin...

» Läs mer

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

Fredag 24-3 2017

Vägen ut finns här inne belönades av Svensk Bokkonst

Den 23 mars 2017 utsågs vinnarna i Svensk Bokkonst 2016. Bland de vinnande bidragen fanns Vägen ut finns här inne av Jesper Waldersten.

Onsdag 30-11 2016

Renata Chlumska besteg NK

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret