Soppor och bröd


Soppa och bröd kan vara en fantastisk vardagsmiddag, men också en riktig festmåltid. I denna bok delar den mångfaldigt prisbelönte kocken Gert Klötzke med sig av mer än 50 av sina bästa recept på hur vi kan ge soppan det extra den förtjänar. Här finns allt från det traditionella till det nydanande - och det härliga bröd som höjer smakupplevelsen. Du får läsa om soppans grund - buljongen - liksom spännande tillbehör som skum, oljor och röror. En soppa kan serveras kall eller varm - i en tallrik, en mugg eller varför inte som en shot? Soppan går att variera i det oändliga, helt efter önskemål.

Gert Klötzke är gastronomisk rådgivare till Nobelkommittén och har under sitt mer än 50 år långa yrkesliv vunnit ett 20-tal priser, däribland Årets kock 1986. Han har coachat både det svenska och finska kock-landslaget (ett VM- och två OS-guld). Sedan 1999 är han professor i gastronomi vid restauranghögskolan vid Umeå universitet där han också utnämndes till hedersdoktor 2014. Han har skrivit ett flertal böcker, däribland Smörgåsbord (Bokförlaget Max Ström, 2009).

Brödrecepten är skrivna av den prisbelönte bagarmästaren Magnus Johansson. Han har många års erfarenhet som chefskonditor både på Berns och på Operakällaren, och som medlem av Svenska kocklandslaget har han även vunnit guld i matlagnings-OS.

Tillsammans har de skapat den ultimata sopp- och brödboken.


      
Författare: Gert Klötzke & Magnus JohanssonUtgivningsdatum: 2016-09-30
ISBN: 9789171263643Genre: Mat och dryck
Formgivning: Patric LeoFormat: 222 x 288
      
Andra böcker av Gert Klötzke och Magnus Johansson

Nobelfesten - nya recept och klassiska menyer

Utsedd till "Årets bästa kokbok, alla kategorier", i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges...

» Läs mer

The Nobel Prize Cookbook

The Nobel Banquet is the most prestigious banquet in the world, and over the years the food served has gained...

» Läs mer

Smörgåsbord

»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningDetta är den största och mest heltäckande bok om smörgåsbordet som...

» Läs mer

The Swedish Smörgåsbord

»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningThis is the biggest, most comprehensive book ever produced on the...

» Läs mer

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

Fredag 24-3 2017

Vägen ut finns här inne belönades av Svensk Bokkonst

Den 23 mars 2017 utsågs vinnarna i Svensk Bokkonst 2016. Bland de vinnande bidragen fanns Vägen ut finns här inne av Jesper Waldersten.

Onsdag 30-11 2016

Renata Chlumska besteg NK

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret