Nobelfesten - nya recept och klassiska menyer


Utsedd till "Årets bästa kokbok, alla kategorier", i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder:



Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga inramning. Dags för Nobelbankett i hemmaköket!

Nobelfesten är världens mest prestigefyllda bankett. Menyn är varje år föremål för stor uppmärksamhet och är en väl förborgad hemlighet fram till dess att faten bärs in i Blå hallen i Stockholms stadshus. Nu har några av de främsta Nobelkockarna skapat en kokbok utöver det vanliga. Här finns utförliga recept på ett femtiotal av de mest välsmakande anrättningarna - såväl förrätter, varmrätter som efterrätter. Detta urval av klassiska och nya rätter bildar en vacker och inspirerande kokbok, som innehåller allt annat än vardagsmat.

Här finns rätter som är lätta att tillaga men också mer avancerade för den som vill skapa en måltid långt utöver det vanliga. Recepten är skrivna för åtta till tio personer, vilket ytterligare understryker att det är fråga om festmat. Men allt går att anrätta i ett normalutrustat kök!

Niclas Wahlström ansvarade för Nobelmiddagarna 2009 och 2010. Till vardags driver han Restaurang Säsong i Västerås och har tillsammans med Gert Klötzke tidigare skrivit den prisbelönta kokboken Smörgåsbord för Max Ström.

Fredrik Eriksson är kulinarisk rådgivare till Nobelstiftelsen och varje år aktiv i valet av Nobelfestmeny. Han driver till vardags Långbro värdshus.

Gert Klötzke är ledare för Kocklandslaget och även han kulinariskt ansvarig för Nobelfesten. Han är en av Sveriges allra mest erfarna kockar och har skrivit ett stort antal kokböcker.

Magnus Skoglöf är en av Sveriges främsta matfotografer med mer än 25 års erfarenhet.


      
Författare: Gert Klötzke & Niclas Wahlström & Fredrik Eriksson & Karin Bojs & Magnus Skoglöf & Ebba von SydowUtgivningsdatum: 2016-10-20
ISBN: 9789171263322Genre: Mat och dryck
Formgivning: Patric LeoFoto: Magnus Skoglöf, Jeppe Wikström
Bandtyp: InbundenFormat: 221 x 300
      
Andra böcker av Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs, Magnus Skoglöf och Ebba von Sydow

The Nobel Prize Cookbook

The Nobel Banquet is the most prestigious banquet in the world, and over the years the food served has gained...

» Läs mer

Soppor och bröd

Soppa och bröd kan vara en fantastisk vardagsmiddag, men också en riktig festmåltid. I denna bok delar den...

» Läs mer

Syra själv - Konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

»Syra små rätter [. . . ] Att syra grönsaker är ett perfekt sätt att bevara sommarens skörd så att den går att...

» Läs mer

Smörgåsbord

»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningDetta är den största och mest heltäckande bok om smörgåsbordet som...

» Läs mer

The Swedish Smörgåsbord

»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningThis is the biggest, most comprehensive book ever produced on the...

» Läs mer

Katalog


                                                                          

Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret