Sveriges fyrar


»Många böcker om fyrar har det blivit de senaste åren. Men ingen lär överglänsa Anders Hedins sammanställning...[...] Ett fynd som spolats fram ur havet. Den är chockerande vacker i sina gulbrunockra fotografier av orginalritniongar.«
Aftonbladet

Det finns nog inga andra byggnader som väcker lika många känslor som fyrar. De varnar och vägleder samtidigt som de andas äventyr och skönhet. Dessutom står fyrarna ofta på öar och uddar som väcker längtan och där enbart namnen känns nästan magiska. Pater Noster, Vinga, Nidingen, Kullen, Sandhammaren, Hoburgen, Söderarm och Svenska Högarna för att bara nämna ett fåtal. Sveriges kust är den kanske mest svårnavigerade i världen och behovet av fyrar har alltid varit stort. Vi har ännu i dag kvar fyrar från mitten av 1600-talet, och ritningarna till dessa majestätiska byggnader är i sig konstverk, sitt konstruktiva ursprung till trots.

Författaren och fyrforskaren Anders Hedin har nu gått på skattjakt i arkiven och sökt fram originalritningarna till hundra av Sveriges vackraste och mest kända fyrar. Resultatet är en storslagen resa längs hela den svenska kusten. Ritningarna återges i originalformat, vilket gör detta till den största fyrbok som någonsin har gjorts i Sverige.

Anders Hedin har skrivit en rad böcker om Sveriges kust. Hans senaste bok, Sveriges sjökartor 1539-1836 Sveriges största bok i modern tid och har blivit en stor framgång.


Sagt om Sveriges fyrar


»Resultatet är magnifikt. [...] Vi rekommenderar den varmt.«
Båtliv

»Det är på flera sätt rena njutningen att bläddra i Hedins fyrbok. Hans "skattjakt" har gett resultat, ritningarna är både en konstskatt och en arkitekturskatt...«
Gotlands Tidningar

»Sveriges fyrar är ett verk för de allra mesta fyrfantasterna, men kanske också för dem som vill ha en utomordentligt vacker dekoration på sitt coffee table.«
Göteborgs-Posten

»En kärleksförklaring till de gängliga fyrar som bevakar våra kuster. Ett praktverk som gör skäl för namnet.«
Norrtelje Tidning

»Boken bör tilltala inte bara fyrentusiaster utan också allmänt arkitekturintresserade. Även övriga kan knappast undgå att försjunka i kontemplation inför en gången tids ritkonst - i ordets sanna bemärkelse.«
Norrländska Socialdemokraten

»[...] en bildskön finblädderbok av klass.«
Segling


      
Författare: Anders HedinUtgivningsdatum: 2008-04-28
ISBN: 9789171261038Översättare: Martin Peterson
Bandtyp: InbundenFormat: 329 x 582
      
Andra böcker av Anders Hedin

En värld av öar

»En riktig pärla«FriluftslivEn värld av öar är en storslagen antologi om Stockholms skärgård. Här samlas...

» Läs mer

Sveriges sjökartor

 »Superlativen blir många, men det här är ett undantag där det är berättigat. »Lars-Åke Redéen,...

» Läs mer

Katalog


                                                                          

Nyheter
Onsdag 25-10 2017

Publishingpriset fortsätter hylla Max Ström

Årets fackbok och Årets praktverk ­– två av Publishingprisets mest prestigefyllda utmärkelser gick i år till Max Ström-böckerna Dag Hammarskjöld – Att bära världen och We Have a Dream.

Fredag 1-9 2017

Godnattsagor för rebelltjejer

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Onsdag 31-5 2017

Nobelfesten utsedd till Världens bästa kokbok

De svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström tog i helgen emot det prestigefyllda priset Världens bästa kokbok under en ceremoni i Yantai, Kina.

Torsdag 30-3 2017

Last night in Sweden – The true Story

Stiftelsen Expressions of Humankind och Bokförlaget Max Ström samlar landets bästa dokumentärfotografer för att visa vad som verkligen hände ”last night in Sweden”. Projektet sattes igång med rekordfart som svar på Donald Trumps ökända uttalande i slutet av februari.

» Nyhetsarkiv
Sociala nätverk

Besök oss på Facebook

Besök oss på Twitter

Besök oss på YouTube

Bokförlaget Max Ström Kyrkslingan 11 111 49 Stockholm Telefon 08-545 043 00 Fax 08 545 043 11 Epost info@maxstrom.se
Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret